Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Hossa pomohol Chicagu asistenciou vyrovnať sériu

Štvrtý zápas finále Západnej konferencie priniesol drámu, ktorá sa po druhom predĺžení skončila šťastne pre Chicago Blackhawks. To zdolalo Anaheim Ducks 5:4 aj vďaka desiatemu bodu Mariána Hossu v tohtoročnom play-off.


Finále Západnej konferencie

CHICAGO – ANAHEIM 5:4 P2 (stav série: 2-2)

Chicago zvládlo druhý domáci duel série a po dramatickom priebehu zvíťazilo 5:4. O vyrovnaní série na 2:2 rozhodol v 86. minúte Antoine Vermette. Brandon Saad prispel k výhre gólom a dvoma prihrávkami, brankár Corey Crawford 47 zákrokmi. Jeho náprotivok, Frederik Andersen, ich urobil 35.

Chicago vstúpilo do zápasu aktívnejšie a v prvých štyroch minútach zamklo súpera v jeho obrannom pásme. Úvodný tlak zakončil prvou nebezpečnou strelou Marián Hossa po prihrávke Toewsa. Do polovice úvodnej tretiny vážnejšie ohrozil Andersena už len Keith. V desiatej minúte Hjalmarsson ponúkol svojou chybou veľkú príležitosť Perrymu, ktorý však zblízka neprekonal Crawforda. Následne sa hralo štyria proti štyrom po vzájomnom vylúčení Maroona so Sharpom. V 13. minúte vypálil spoza obrancu Beleskey. Vzápätí hrali Blackhawks prvú presilovú hru. Domáci uzavreli Ducks v pásme, Andersen musel zasahovať po strelách Keitha, Hossu i Kanea. V 18. minúte sa pred ním sám ocitol Richards, no jeho blafák zneškodnil. Následne si prvú presilovku zahrali hostia. V nej však nič nevymysleli. Navyše, v jej závere inkasovali. Brandon Saad pri mantineli vybojoval puk a po samostatnom úniku presnou strelou poslal Chicago do vedenia. Domáci prestrieľali súpera pomerom 14:6, ďalších 12 striel pritom hráči Ducks zblokovali.

Článok pokračuje pod reklamou

Aj druhú časť hry začali lepšie domáci. Prvú väčšiu príležitosť spálil Toews, ktorý z dorážky strely Hjalmarssona netrafil Andersenovu bránu. Následne sa Hossa už dostával do zakončenia, no znemožnila mu ho posunutá bránka. V 27. minúte pálil Seabrook, jeho delovku zrazil obranca Ducks na pravú žrď. V polovici duelu putoval na trestnú lavicu Perry. Početnú výhodu Chicago nevyužilo, najväčšiu šancu mal opäť Hossa. V 36. minúte bol vylúčený Toews a od tohto momentu Ducks zatlačili súpera v jeho tretine. Crawford sa najskôr blysol po dorážke Beleskeyho, neskôr aj po strele Vatanena. V 39. minúte Beauchemin udržal puk v útočnom pásme, poslal ho medzi kruhy Palmierimu. Jeho strelu zápästím tečoval cloniaci Emerson Etem a vyrovnal stav duelu. Anaheim bol totiž v druhej tretine strelecky aktívnejší a prezentoval sa aj tvrdou fyzickou hrou.

Chicago ovládlo aj úvod záverečnej tretiny a držalo puk na hokejkách. Odmenou za aktivitu mu bol gól Jonathana Toewsa, ktorý dorazil do odkrytej brány Andersena puk po zblokovanej strele Hossu. Slovenský útočník si tak pripísal ôsmu asistenciu v sezóne. V 48. minúte sa Brent Seabrook dostal k odrazenému puku a delovkou zvýšil na 3:1. Dlho sa však domáci netešili. Ducks totiž predviedli dokonalý obrat v priebehu 37 sekúnd. Len jeden tím strelil v histórii play-off tri góly rýchlejšie – Toronto v roku 1979 proti Atlante za 23 sekúnd. Najprv vsietil kontaktný gól Ryan Kesler spred brány po prihrávke Silfverberga. O 23 sekúnd vyrovnal skóre po zaváhaní Vermetta Matt Beleskey, ktorý prekonal Crawforda umiestnenou strelou k pravej ždri. O ďalších 14 sekúnd už Ducks viedli 4:3 po tom, čo Corey Perry dokázal v páde doraziť puk do odkrytej brány. Divoká prestrelka pokračovala a v 53. minúte bleskovo využil tretiu presilovku domácich v dueli Patrick Kane. Jeho teč Richardsovej strely si Andersen nešťastne zrazil do vlastnej brány. Krátko na to mohol opäť skórovať Perry, no Crawford zasiahol. Aj Chicago mohlo rozhodnúť, Bickell však po prečíslení trafil len tyčku. Stav sa už nezmenil, a Anaheim si tak udržal neporaziteľnosť v tomto play-off v riadnej hracej dobe. Pred ním len NY Rangers v roku 1979 neprehrali po 60 minútach v 12 alebo viacerých zápasoch vyraďovacích bojov.

V úvode prvého predĺženia dominovali pre zmenu Ducks a Crawford musel byť v pozore. Po ôsmich minútach mal prvú veľkú šancu domácich Kane, no netrafil bránu. Na opačnej strane Crawford vychytal Beleskeyho. V polovici predĺženia sa zaskvel aj Andersen po strele Shawa. Následne hralo Chicago presilovku, v ktorej mohol rozhodnúť o výhre Keith. Jeho strela však skončila na hornej žŕdke a ani dorážka Toewsa sa neujala. Pokračoval obojstranný hokej vo vysokom tempe. V 77. minúte sa na Andersena rútil Sharp, no dánsky gólman skvele zasiahol. Anaheim prestrieľal domácich pomerom 17:5, no Crawford tiež podržal svoj tím. V druhom predĺžení sa hral vyrovnaný hokej a brankári boli spoľahliví. Andersen bol však v 86. minúte bezmocný pri dorážke Antoina Vermetta. Ten sa odvďačil trénerovi za dôveru víťazným gólom po tom, čo jeho prvú strelu po prihrávke Sharpa obetavo zastavil Rakell.

Do zostavy Blackhawks sa okrem hrdinu zápasu Vermetta vrátil aj Teuvo Teräväinen, ktorý mu prihral na víťazný gól. Oboch v predošlom duelu nahradili Kris Versteeg a Joakim Nordström. Hossa odohral v dueli vyše 24 a pol minúty aj so ziskom dvoch plusových bodov, troch striel, piatich bodyčekov a bloku. Súperom tiež odobral dva puky. Séria sa za vyrovnaného stravu sťahuje späť do Anaheimu, kde sa v pondelok odohrá piaty zápas.

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. C. Perry (ANA), 3. P. Kane (ANA)

Vermettov víťazný gól:

Tri góly Ducks v rozmedzí 37 sekúnd:

Jonathan Toews, kapitán Blackhawks: „Myslím si, že gólová sprcha v tretej tretine dnes bola silnejšia ako zvyčajne. Veľa tímov by to zlomilo. Myslím, že my sme urobili skvelú prácu a zostali pokojní. Máme schopnosť vyčistiť si hlavy, upokojiť sa a vrátiť sa späť do zápasu.“

Cam Fowler, obranca Ducks: „Dnes som si opäť uvedomil, že náš tím je schopný množstva vecí. Špeciálne vtedy, keď to s nami vyzerá zle a na prvý pohľad sme von z hry. My sme však skupina, ktorá si verí bez ohľadu na situáciu.“

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 24:37 0 1 1 2 0 3 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies