Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Tatar vyhral nad Marinčinom, Pittsburgh si zaistil play-off

V jedenástich sobotných zápasoch hrali traja Slováci, ktorí nebodovali. Tomáš Tatar sa tešil z výhry nad Martinom Marinčinom. Pittsburgh si zaistil účasť v play-off, traja brankári vychytali nuly.

Hviezdy večera:
1. Aleksander Barkov (FLA): 2 góly (vrátane víťazného), 2 asistencie
2. Brandon Saad (CBJ): 3 góly (vrátane víťazného)
3. Mike Smith (ARI): 31/31 (čisté konto)

Red Wings získali v Toronte ďalšiu dôležitú výhru

Detroit dosiahol v Toronte, proti svojmu bývalému trénerovi Mikeovi Babcockovi, dôležité víťazstvo 3:2, po ktorom predbehol v poradí Atlantickej divízie Boston a dostal sa na postupovú pozíciu. Aby na nej zotrval, bude sa musieť spoliehať aj na zaváhanie Bruins, ktorí odohrajú o jeden zápas viac a na tretie miesto divízie sa budú môcť vrátiť už v nedeľu. Vráťme sa však k Red Wings. Ich sobotný triumf pomohli zariadiť letné posily, Brad Richards a Mike Green, ktorí zaznamenali po góle a asistencii. Víťazný presný zásah si však pripísal Kyle Quincey. Tomáš Tatar, ktorý odohral 13 minút s jedným streleckým pokusom a jedným plusovým bodom, nebodoval. Tomáš Jurčo nehral. O góly Maple Leafs sa postarali Colin Greening a dvojbodový William Nylander. Jimmyho Howarda prekonali z 34 striel. Domáci Garret Sparks čelil 26 strelám, obranca Martin Marinčin odohral necelých 23 minút so ziskom plusového bodu a troch streleckých pokusov. Kým Toronto už nemá šancu do play-off postúpiť, Detroit by si postup zaistil, ak by vyhral zostávajúce tri zápasy. Najbližšie dva budú kritické – v stredu proti Philadelphii a vo štvrtok proti Bostonu. Ten v nedeľu narazí na úradujúceho šampióna.

Hviezdy duelu: 1. M. Green (DET), 2. W. Nylander (TOR), 3. B. Richards (DET)

Ortio vychytal druhý shutout v kariére

Joni Ortio nepustil za chrbát ani jednu z 28 striel hráčov Edmontonu a s prvým čistým konto v sezóne, druhým v kariére, doviedol Calgary k jasnej výhre 5:0. Cama Talbota z prekonali z 35 striel dvakrát Mikael Backlund i Johnny Gaudreau, zvyšný gól vsietil Joe Colborne. Backlund s Colbornom pridali po asistencii. Backlund otvoril skóre a zároveň rozhodol o ukončení dvojzápasovej série prehier vo vlastnom oslabení. Gaudreau strelil druhý gól v zápase v presilovej hre a prvýkrát v kariére dosiahol hranicu 30 gólov v sezóne. Oilers prehrali tretí duel v sérii a piaty z posledných šiestich. Slovenský obranca Andrej Sekera bol so štyrmi strelami najaktívnejším strelcom spomedzi obrancov tímu. Počas 19 minút a 18 sekúnd v akcii si pripísal na konto aj mínusový bod a bodyček. Jeho tím prehral na nulu ôsmykrát v sezóne, z toho päťkrát doma.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund, 2. J. Ortio, 3. J. Gaudreau (všetci CGY)

Flyers zdolali Ottawu a udržali krok s Detroitom

Wayne Simmonds strelil dva presilovkové góly, vrátane víťazného, ktorým rozhodol o domácej výhre Philadelphie nad Ottawou 3:2. Pridal k nim asistenciu pri góle Seana Couturiera, ktorý tiež padol v početnej výhode. Bol to jeho siedmy dvojgólový zápas v sezóne. Jakub Voráček s Braydenom Schennom dvakrát asistovali a Steve Mason prispel k tretej výhre v sérii 33 zákrokmi. Prekonali ho Mika Zibanejad a dvojbodový Mike Hoffman v presilovke, ktorý si vytvoril osobný rekord s 28. gólom v ročníku. Andrew Hammond chytil pri návrate do brány po deväťzápasovej absencii rovnako 33 striel, ale Senators ukončili sériu dvoch výhier. Ich kapitán Erik Karlsson si vytvoril kariérne maximum so 79. bodom v sezóne a so 64. asistenciou vyrovnal rekordný zápis švédskeho obrancu (Nicklasa Lidströma) v ich počte v jednej sezóne. Flyers zdolali Ottawu druhýkrát po sebe a odskočili Detroitu v boji o poslednú postupovú pozíciu vo Východnej konferencii na dva body.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds, 2. B. Schenn (obaja PHI), 3. M. Hoffman (OTT)

Murray vynuloval Islanders a Penguins si zaistili účasť v play-off

Nováčik Matthew Murray využil šancu v bráne pri zranení Marc-Andre Fleuryho, zastavil všetkých 24 striel New Yorku Islanders a pri deviatom štarte vychytal svoje prvé čisté konto v NHL. Pomohol ním k piatej výhre Pittsburghu v sérii, tentoraz pomerom 5:0 v Brooklyne. „Som nadšený, je to míľnik. Rozmýšľate o ňom od detstva,“ povedal Murray pre AP. Penguins si zaistili si desiatu účasť v play-off po sebe, čo je v súčasnosti druhá najdlhšia šnúra v lige. Najdlhšiu sériu ťahajú v počte sezón s 20 výhrami na ľadoch súperov (9). Mike Sullivan vyhral 30. duel na ich lavičke a jubilejný 100. ako hlavný tréner v NHL. Jean-Francoisa Berubeho z 33 striel postupne prekonali Oskar Sundqvist (prvý gól v NHL), Patric Hörnqvist, dvojbodový Matt Cullen, Phil Kessel a dvojbodový Tom Kühnhackl. Justin Schultz dvakrát asistoval, kapitán Sidney Crosby si ako tretí hráč v klubovej histórii pripísal 600. prihrávku v NHL. Len sedem aktívnych hráčov ich má na konte viac. Islanders ukončili trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. M. Murray, 2. M. Cullen, 3. T. Kühnhackl (všetci PIT)

Saadov čistý hetrik pomohol Columbusu ukončiť sériu prehier

Brandon Saad zaznamenal čistý hetrik, svoj prvý v kariére, ktorým doviedol Columbus k výhre 5:1 na ľade Caroliny. Skóre duelu síce otvoril domáci Jeff Skinner, ale Saad ešte do prvej prestávky vyrovnal a v druhej tretine sám rozhodol o ukončení štvorzápasovej série prehier. Naposledy strelil pred ním v klubovej histórii čistý hetrik Matt Calvert ešte 25. februára 2011 proti Coyotes. Boone Jenner využil presilovú hru a výsledok upravil Oliver Bjorkstrand. Alex Wennberg a David Savard dvakrát asistovali, Joonas Korpisalo kryl 26 striel. Jeho náprotivok Eddie Läck urobil o štyri zákroky menej. Hurricanes prišli po prehre aj o teoretickú šancu na postup do play-off.

Hviezdy duelu: 1. B. Saad, 2. A. Wennberg (obaja CBJ), 3. J. Skinner (CAR)

Bennovci doviedli Stars k výhre nad Kings

Jordie Benn strelil víťazný gól v 56. minúte, jeho brat Jamie skóroval v závere prvej tretiny a Dallas porazil Los Angeles tesne 3:2. Strelecky sa presadil aj Patrick Eaves, kým Kari Lehtonen zastavil 24 striel. Stars vyhrali štvrtý zápas po sebe a pred St. Louis majú na čele Centrálnej divízie štvorbodový náskok. Tréner Lindy Ruff mal radosť dvojnásobnú, pretože oslávil jubilejnú 700. výhru v NHL. Kings v zápase dvakrát viedli po góloch Tannera Pearsona a Jeffa Cartera, ale nakoniec si pripísali piatu prehru z ostatných siedmich zápasov. Nezabránilo jej ani 36 zákrokov Jonathana Quicka. Kalifornský tím mal šancu zostať v hre o prvenstvo v konferencii, ale teraz má stratu už osembodovú na Dallas. Ak by vyhral v normálnom hracom čase, stiahol by ju na štyri body a mal stále zápas k dobru.

Hviezdy duelu: 1. P. Eaves (DAL), 2. J. Quick (LAK), 3. J. Klingberg (DAL)

Barkov rozhodol o výhre nad Canadiens v samom závere

Aleksander Barkov strelil svoj druhý gól v zápase 28,1 sekundy pred koncom tretej tretiny, aby zavŕšil obrat Floridy, ktorá porazila Montreal 4:3 napriek tomu, že prehrávala v strede zápasu už 0:3. Naposledy sa mu niečo také podarilo 21. novembra 2011. Barkov mal prsty vo všetkých štyroch góloch, keď pri zvyšných dvoch asistoval. Strelili ich Jaromír Jágr a Jonathan Huberdeau. Robrto Luongo pomohol priblížiť istotu play-off s 25 zákrokmi. Prekonať ho dokázali Brendan Gallagher, David Desharnais a Torrey Mitchell. Mike Condon zastavil 35 striel. Tím zo Sunrise potrebuje na svoju prvú účasť v play-off od sezóny 2011/12 získať už len bod. So 44. výhrou v ročníku si vytvoril nový rekord.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov, 2. J. Huberdeau, 3. J. Jágr (všetci FLA)

O’Reilly doviedol Sabres k výhre nad Rangers

Rangers nehrajú v ostatnej dobe ako tím, ktorý by chcel byť v play-off. V sobotu ich zdolalo Buffalo, ktoré v zápase pôsobilo lepším dojmom. Ryan O’Reilly strelil dva góly, aby ho doviedol k výhre 4:3 a prekazeniu plánov newyorského tímu zaistiť si účasť v bojoch o Stanleyho pohár. Víťazný gól vsietil Matt Moulson, skóroval aj Zemgus Girgensons a Jack Eichel si pripísal asistenciu. Chad Johnson čelil 36 strelám, z ktorých ho prekonali Kevin Hayes, J. T. Miller a Derek Stepan. Henrik Lundqvist inkasoval tri góly z deviatich striel a následne ho nahradil Antti Raanta. Ten urobil 14 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. R. O’Reilly (BUF), 2. J. Eichel (BUF), 3. A. Raanta (NYR)

Lightning sa priblížili k postupu výhrou nad Devils

Víťazstvo Tampy Bay 3:1 nad New Jersey bolo zatienené správou, že bola u Stevena Stamkosa objavená krvná zrazenina. Sobotná výhra však výrazne Lightning priblížila k postupu do play-off. Viedli k nej góly Victora Hedmana, Briana Boyla a Nikitu Kučerova, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Súboj brankárov vyhral Ben Bishop, ktorého z 26 striel prekonal len Adam Henrique. Cory Schneider vo svojom prvom zápase od 4. marca kapituloval dvakrát z 35 striel.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman, 2. B. Boyle, 3. B. Bishop (všetci TBL)

Sharks zmazali náskok Nashville a uspeli po nájazdoch

Logan Couture sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch hneď v prvej sérii a rozhodol o víťazstve San Jose 3:2 na ľade Nashville, ktoré preň bolo tretím v posledných štyroch zápasoch. V riadnej hracej dobe strelil oba góly Tomáš Hertl, ktorý v tretej tretine vyrovnal stav. Pri oboch mu asistoval Joe Thornton, kým James Reimer sa prezentoval 28 zákrokmi a chytil aj oba nájazdy súpera. Prekonali ho Shea Weber a Calle Järnkrok, ktorí poslali domácich do vedenia 2:0. Carter Hutton predviedol 38 zákrokov, ale nezabránil štvrtej prehre Predators v sérii. Ich tohtosezónna bilancia v nájazdoch je 4-2, Sharks si ju zlepšili na 4-3.

Couturov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. C. Hutton (NSH), 3. T. Hertl (SJS)

Smith vynuloval Washington v domácom finále sezóny

Mike Smith zastavil všetkých 31 striel Washingtonu a s tretím čistým kontom v sezóne, 30. v kariére, sa najviac zaslúžil o domáci triumf Arizony 3:0. Všetky góly padli až v tretej tretine. V 46. minúte prelomil nerozhodný stav kapitán Shane Doan a už o 27 sekúnd neskôr pridal druhý gól Oliver Ekman-Larsson. Výhru poistil Brad Richardson, Max Domi nazbieral dve asistencie a s ich počtom 33 v sezóne stanovil klubový rekord nováčika od presťahovania organizácie z Winnipegu v roku 1996. Philipp Grubauer opustil duel s 24 zákrokmi. Capitals prehrali tretí zápas z ostatných piatich, Coyotes ukončili sériu dvoch prehier. Bol to ich posledný domáci duel v ročníku, zvyšné štyri odohrajú vonku.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. S. Doan, 3. O. Ekman-Larsson (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 19:18 0 0 0 -1 0 4 1
T. Tatar (DET) 13:04 0 0 0 +1 0 1 1
M. Marinčin (TOR) 22:47 0 0 0 +1 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies