Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Višňovský bodoval dvakrát, Handzuš raz

V noci z pondelka na utorok bolo na programe šesť zápasov kanadsko-americkej NHL. Predstavilo sa v nich kvarteto slovenských hráčov. Višňovský si pripísal gól a asistenciu, Handzuš raz prihrával, ostatní Slováci sa do kanadského bodovania nezapísali.

Druhý vzájomný duel v aktuálnej sezóne odohrali proti sebe Blue Jackets a Oilers. V prvom meraní síl boli úspešnejší „olejári“, ktorí vyhrali 6:4. V nočnom stretnutí putovali dva body za výhru do Columbusu. Blue Jackets vyhrali 4:3 po trestných strieľaniach. Po úvodnej tretine bol stav bezgólový a pomer striel vyrovnaný 9:9. Premiérový presný zásah zápasu strelil Anton Stralman z Columbusu. Za Blue Jackets sa do konca 60. minúty presadil aj Antoine Vermette. Z „olejárov“ sa do streleckej listiny zapísali Aleš Hemský (sekundárnu asistenciu si pripísal Višňovský) a Ľubomír Višňovský, pre ktorého to bol piaty gól v ročníku. Víťazný nájazd premenil talentovaný český útočník Jakub Voráček. Višňovský strávil na ľade 23 a pol minúty, počas ktorých si štatistiky obohatil o dva kanadské body a dva strelecké pokusy. Zaujímavosťou je, že všetky štyri góly základnej hracej doby padli v presilových hrách.

Zo slovenských hokejistov sa do kanadského bodovania zapísal aj útočník Kings Michal Handzuš, ktorému pribudla na konto jedna prihrávka. Dosiahol ju proti Floride Panthers. O víťazovi sa rozhodlo v nájazdoch, v ktorých boli úspešnejší „králi“ a vyhrali 4:3. V prvej dvadsaťminútovke sa žiadny z tímov nepresadil a skóre bolo stále 0:0. Na začiatku 23. minúty zaknihoval svoj piaty gól v prebiehajúcej sezóne Nathan Horton a „panteri“ sa dostali do vedenia 1:0. O vyše minútu ho napodobnil jeho spoluhráč Cory Stillman – 2:0. V drese Panthers sa ešte presadil Victor Oreskovich, ktorý strelil prvý gól v National Hockey League. Za Kings dali góly Jack Johnson, Jarret Stoll a Randy Jones. O dvoch bodoch pre Los Angeles rozhodol nájazd Jacka Johnsona, ktorý sa presadil v druhej sérii. Michal Handzuš hral takmer 19 minút a do štatistík si pripísal jednu asistenciu pri góle Jonesa a päť striel na bránu. Za prvú hviezdu stretnutia bol vyhlásený obranca Jack Johnson.

Z víťazstva sa tešil aj obranca Tampy Bay Andrej Meszároš. Súperom Lightning boli hokejisti Coyotes. Vincent Lecavalier strelil dva góly a výraznou mierou dopomohol „bleskom“ k výhre 4:1. O ďalšie dva presné zásahy sa postarali Alex Tanguay a Martin St. Louis. Jediným úspešným strelcom „kojotov“ bol Adrian Aucoin. Meszároš si počas 23 minút a 42 sekúnd, ktoré v zápase odohral, pripísal so štatistík dve strely. Okrem toho sa stal najvyťažovanejším hráčom Tampy Bay.

Článok pokračuje pod reklamou

Posledným Slovákom, ktorý v noci hral, bol kapitán Bostonu Zdeno Chára. Súpermi Bruins boli Islanders z New Yorku. Z dvoch bodov sa radovali hokejisti „ostrovanov“, ktorí vyhrali v pomere 4:1. Dvakrát sa strelecky presadil Matt Moulson (jeho druhý gól bol víťazný) a raz Tavares s Hunterom, ktorý skóroval do prázdnej brány. Dwayne Roloson, gólman Islanders, inkasoval iba z hokejky Daniela Pailleho. Chára bol na ľade vyše 22 minút, ale do kanadského bodovania sa nezapísal. Pripísal si jeden mínusový bod a štyri strely na bránu.

New Jersey prehralo proti Philadelphii 2:3 a prerušilo svoju 9-zápasovú šnúru bez prehry na ľade súpera. Víťazný presný zásah si na svoje konto pripísal van Riemsdyk v 51. minúte. Do streleckej listiny sa zapísali aj jeho dvaja spoluhráči – Powe a Hartnell. Za Devils skórovali Clarkson a jednu sekundu pred koncom duelu aj Parise. Obaja brankári čelili 35 streleckým pokusom.

Útočník Pittsburghu Matt Cooke sa dvakrát presadil proti Anaheimu a veľkou mierou pomohol svojmu tímu k výhre 5:2. Ďalšie tri góly Penguins dosiahli Guerin, J.Staal a prvýkrát v ročníku sa presadil Škoula. Marchant a Selänne boli strelcami gólov na strane „káčerov“. Prvou hviezdou duelu sa stal Jordan Staal, ktorý získal tri kanadské body (1+2) a tri plusové body.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Michal Handzuš (LAK) 18:58 0 1 1 0 5 0
Zdeno Chára (BOS) 22:18 0 0 0 -1 4 0
Andrej Meszároš (TAM) 23:42 0 0 0 0 2 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 23:30 1 1 2 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies