Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Správy z NHL

Ovečkin v exkluzívnom klube: Vďaka hetriku má už 800 gólov + video

NHL má už troch hráčov, ktorí dokázali počas jej histórie nastrieľať 800 gólov. Do skutočne exkluzívneho klubu sa v utorok pridal Alex Ovečkin, ktorý pomohol Washingtonu k výhre 7:3 nad Chicagom hetrikom.



Išlo už o jeho 29. hetrik v kariére. S týmto počtom sa v historickom poradí ligy radí na šieste miesto. Viac ich zaznamenali len Wayne Gretzky (50), Mario Lemieux (40), Mike Bossy (39), Brett Hull (33) a Phil Esposito (32).

Viac ako to však bolo podstatnejšie to, že ako tretí hráč histórie pokoril métu 800 presných zásahov v kariére. Pred ním to dokázali len Wayne Gretzky s 894 gólmi a Gordie Howe s 801 gólmi.

„Je to obrovská pocta. Byť spájaný s Gordiem, to je tá najlepšia spoločnosť, akú si viete predstaviť, keď začínate hrať hokej. 800. Som tretia osoba histórie, ktorá strelila toľko gólov. Bez mojich spoluhráčov, bez tejto organizácie, bez fanúšikov a mojej rodiny by som nikdy také číslo nedosiahol a nikdy by sme sa o takýchto číslach nerozprávali, “ povedal Ovečkin po zápase.

Článok pokračuje pod reklamou

Tridsaťsedemročný moskovský rodák, ktorý svoje prvé dva góly v lige strelil pri svojom debute 5. októbra 2005, sa strelením ďalších dvoch gólov stane druhým najlepším strelcom ligovej histórie a pred sebou už bude mať len Gretzkyho rekord.

Ovečkin na strelenie 800 gólov potreboval odohrať 1305 zápasov, kým Howe odohral v kariére 1767 stretnutí. Gretzky 1487.

V tejto sezóne odohral „Ovie“ 31 zápasov, v ktorých nastrieľal už 20 gólov. Ak by sa deväťnásobný držiteľ Trofeje Mauricea Richarda aj v tomto ročníku dostal k méte 50 gólov, vytvoril by nový ligový rekord s desiatimi 50-gólovými sezónami v kariére. Aktuálne ho zdieľa s Gretzkym a Mikeom Bossym.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies