Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Magazín

Bývalé tímy NHL: Cleveland Barons

Cleveland Barons Medzi bývalé mužstvá National Hockey League patril aj tím Cleveland Barons, ktorý hrával v najprestížnejšej hokejovej lige len dva ročníky.

Tím Cleveland Barons vznikol v roku 1976 a sídlil v Richfielde (štát Ohio). Práve tam sa presťahoval z Oaklandu tím California Golden Seals, ktorý v NHL hrával deväť ročníkov – tri pod názvom Oakland Seals a šesť ako California Golden Seals. Domovským stánkom Barons bola aréna Coliseum at Richfield, do ktorej sa na hokej zmestilo 18 544 divákov. V tejto aréne hrával aj basketbalový tím Cleveland Cavaliers, ktorý pôsobí v NBA (zámorská basketbalová liga) sveta už 40 rokov. Klubovými farbami Barons boli červená, čierna a biela.

V Coliseum at Richfield pôvodne hrali tímy Cleveland Crusaders (WHA) a Cleveland Cavaliers (NBA), no po zániku Crusaders sa tu hrali aj zápasy NHL. V osemdesiatych rokoch mala spomínaná hala najvyššiu kapacitu zo všetkých arén NHL – 18 544 divákov. No ani jedno stretnutie Barons nebolo zaplnené do posledného miesta.

Cleveland odohral premiérový zápas v Národnej hokejovej lige 6. októbra 1976, kedy nastúpil proti tímu Los Angeles Kings. Duel sa skončil nerozhodne 2:2. Prvú výhru vybojovali hráči Barons o tri dni neskôr, t.j. 9. októbra 1976, kedy porazili hokejistov Washingtonu Capitals v pomere 6:3.

Článok pokračuje pod reklamou

Barons

Dres Clevelandu Barons, ktorý je uložený v Hokejovej sieni slávy v Toronte.

Úvodnú sezónu Barons takmer nedokončili pre mzdové problémy, no nakoniec si zobrali pôžičku a základnú časť ukončili so 63 získanými bodmi. To im stačilo na štvrté miesto v Adamsovej divízii, ale do vyraďovacích bojov sa nedostali. Z 80 stretnutí vyhrali 25 zápasov. Najproduktívnejším hráčom prvej sezóny sa stal stredný útočník Dennis Maruk, ktorý zaznamenal 78 kanadských bodov a získal najviac gólov (28) i asistencií (50).

Ten istý hráč ovládol klubové bodovanie aj v druhej sezóne, ktorá bola zároveň pre Barons poslednou v kanadsko-americkej NHL, keď zaknihoval 71 bodov za 36 presných zásahov a 35 gólových prihrávok. Po základnej časti skončili hráči Clevelandu na poslednej (štvrtej) pozícii v Adamsovej divízii, keď získali 57 bodov a na tretiu priečku, ktorá zaručovala účasť v play-off, stratili až 45 bodov. Od 22. februára 1978 do 29. marca 1978 nevyhrali až v pätnástich zápasoch v rade.

Po sezóne sa Cleveland Barons zlúčili s Minnesotou North Stars, ktorá v lige pôsobila do roku 1989, kedy sa presťahovala do Dallasu a premenovala na Dallas Stars. Posledným hráčom Barons, ktorý pôsobil v NHL bol Maruk, ktorý ukončil hokejovú kariéru po sezóne 1988/89.

Počas dvojročnej existencie v Národnej hokejovej lige odohrali Barons celkovo 160 stretnutí s bilanciou 47-87-26 a so ziskom 120 bodov. Súperových gólmanov prekonali „baróni“ 470-krát, no inkasovali až 617 gólov.

Najproduktívnejším hráčom sa stal Denis Maruk, ktorý nazbieral v 156 stretnutiach 149 bodov . Maruk sa stal najlepším strelcom (64 gólov) i nahrávačom (85 asistencií). Spomedzi gólmanov odchytal najviac duelov Gilles Meloche (105).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies