Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Tatar skóroval, dôvod na radosť mal aj Slafkovský. Nemec na tribúne

V utorok sa v NHL odohralo deväť zápasov a z troch Slovákov si zahrali dvaja. Obaja sa tešili z výhier, jeden aj skóroval.

Highlighty noci
  • Tatar skóroval, Slafkovský nebodoval, Nemec nehral
  • New Jersey prehralo prvý zápas po trénerskej zmene
  • Florida vyhrala šiesty zápas po sebe, Edmonton piaty
  • San Jose prehralo ôsmy zápas po sebe
  • Chicago si ukončilo dve série prehier
  • James van Riemsdyk odohral 1000. zápas v NHL
  • McDavid si natiahol bodovú sériu a má už na konte 99 bodov
  • W. Johnston strelil hetrik a bol päťbodový
  • Stankoven, Benn, Heiskanen a Duclair štvorbodoví v rovnakom zápase


WPG - SEA 3:4

Tatar pomohol gólom k výhre nad Jets

Tomáš Tatar si ukončil desaťzápasové bodové suchoty, keď úspešným tečovaním vyrovnal v tretej tretine stav na 3:3. Jeho ôsmy gól v sezóne nakoniec viedol k výhre Seattlu 4:3 nad Winnipegom, o ktorej rozhodol v 58. minúte počas presilovky Andre Burakovsky. Skórovali aj Justin Schultz a v oslabení Jared McCann, ktorí posielali Kraken dvakrát do vedenia. McCann pridal aj dve asistencie a k štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol aj Joey Daccord s 30 zákrokmi. Stav vyrovnávali Kyle Connor a dvojbodový Adam Lowry predtým, ako poslal Jets do 25-sekundového vedenia Nino Niederreiter. Kanadský tím si nakoniec víťaznú sériu na tri zápasy nenatiahol. Mason Appleton dvakrát asistoval a Connor Hellebuyck zastavil 20 striel. Tatar ho ohrozil dvakrát počas necelých 15 minút strávených na ľade. Konto si vylepšil aj o plusový bod a prezentoval sa aj jedným bodyčekom. Mark Scheifele vďaka asistencii pokoril métu 700 bodov v NHL.

Tatarov ôsmy gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. McCann (SEA), 2. A. Lowry (WPG), 3. J. Daccord (SEA)



NSH - MTL 3:4 PP

Canadiens ukončili víťaznú sériu Predators, Suzuki skóroval v predĺžení

Juraj Slafkovský nakoniec prvý zápas v sezóne nevynechal, ale nebodoval v šiestom zápase z posledných siedmich. Mohol sa však tešiť aspoň z výhry Montrealu 4:3 nad Nashvillom, o ktorej rozhodol po 17 sekundách predĺženia dvojbodový Nick Suzuki. V normálnom hracom čase skórovali Brendan Gallagher, David Savard a Joshua Roy, ktorý v 55. minúte vyrovnával na 3:3. Cole Caufield dvakrát asistoval a Jake Allen urobil 25 zákrokov. Kým Canadiens bodovali v štvrtom zápase po sebe (2-0-2), Predators prišli o osemzápasovú sériu výhier. V zápase pritom viedli 2:0 aj 3:2, keď sa presadili Filip Forsberg, Gustav Nyquist a Ryan O’Reilly. Všetci strelci aj asistovali, O’Reilly dokonca dvakrát. Juuse Saros opustil duel s 26 zásahmi. Slafkovský, ktorý odohral bezmála 18 minút, ho ohrozil raz. Pripísal si aj dve „mínusky“, blok a tri bodyčeky. Gallagher a Savard skórovali v rozmedzí šiestich sekúnd. Rýchlejšie dva góly v bohatej histórii Canadiens padli len trikrát. Rekord vytvorili Max Domi a Joel Armia 1. novembra 2018 s dvoma gólmi za dve sekundy.


Suzuki sa stal v predĺžení hrdinom Canadiens:

Hviezdy duelu: 1. R. O’Reilly (NSH), 2. N. Suzuki (MTL), 3. F. Forsberg (NSH)



NJD - FLA 3:5

New Jersey pod novým trénerom nezastavilo víťazné ťaženie Panthers

Šimon Nemec sledoval z tribúny ako zdravý náhradník, ako Travis Green prehral svoj prvý zápas v pozícii hlavného trénera New Jersey. Domáci síce zmazali dvojgólovú stratu, ale nakoniec podľahli Floride 3:5, aby si pripísali tretiu prehru po sebe a siedmu z posledných desiatich duelov. O výhre Panthers, ktorí si natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov, rozhodol svojím druhým gólom v zápase Nick Cousins. Do čierneho sa trafili aj Evan Rodrigues a Eetu Luostarinen, do prázdnej brány Sam Reinhart. Matt Tkachuk trikrát asistoval a Anthony Stolarz zastavil 21 striel. Jeho náprotivok, Akira Schmid, urobil 26 zákrokov. O góly Devils sa postarali Timo Meier, Colin Miller a dvojbodový Jack Hughes. Jesper Bratt dvakrát asistoval.

Hviezdy duelu: 1. N. Cousins (FLA), 2. M. Tkachuk (FLA), 3. J. Hughes (NJD)



BOS - EDM 1:2 PP

Draisaitl vynútil predĺženie a skóroval aj v ňom

Leon Draisaitl najskôr vynútil predĺženie a následne v jeho tretej minúte rozhodol o výhre Edmontonu 2:1 nad Bostonom. Pri oboch góloch asistovali Connor McDavid a Evan Bouchard. K natiahnutiu víťaznej série na päť zápasov pomohol aj Stuart Skinner s 25 zákrokmi. Ako jediný ho pokoril Pavel Zacha, ktorý otvoril skóre zápasu v piatej minúte tretej tretiny. Linus Ullmark urobil 24 zákrokov a Bruins prehrali piaty zápas z posledných siedmich. McDavid bodoval v 12. zápase po sebe a už len bod ho delí od štvrtej 100-bodovej sezóny po sebe. Domáci útočník James van Riemsdyk odohral svoj 1000. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. S. Skinner (EDM), 3. L. Ullmark (BOS)



PIT - CBJ 5:3

Columbus opäť neuspel v Pittsburghu, Smith trojbodový

Reilly Smith zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol Pittsburghu k výhre 5:3 nad Columbusom. Ukončiť trojzápasovú sériu prehier pomohli gólmi aj Rickard Rakell, Jeff Carter, dvojbodový Jevgenij Malkin a Jesse Puljujärvi, ktorý strelil svoj prvý gól v drese Penguins. Ryan Graves dvakrát asistoval a Tristan Jarry kryl 33 striel. Puk vyberal z brány po góloch Johnnyho Gaudreua, Andrewa Peekeho a Jacka Roslovica, ktorý sa presadil v oslabení. Peeka a Roslovic pridali aj po asistencii. Jet Greaves inkasoval päť gólov z 31 striel. Blue Jackets dvakrát vyrovnali stav, ale nakoniec prehrali v Pittsburghu 14. zápas po sebe. Nevyhrali tam od 13. novembra 2015. Domáci Drew O’Connor nedohral zápas pre otras mozgu. Smith dosiahol aj svoj 500. bod v NHL.

Puljujärviho prvý gól v drese Penguins:

Hviezdy duelu: 1. R. Smith (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. J. Roslovic (CBJ)



NYI - STL 4:2

Islanders otočili zápas proti Blues, aby si natiahli víťaznú sériu

Kyle Palmieri strelil kontaktný gól, aby naštartoval cestu Islanders k výhre 4:2 nad St. Louis, ktoré neudržalo dvojgólové vedenie. Bo Horvat strelil víťazný gól po vyrovnaní Jean-Gabriela Pageaua. Mathew Barzal pridal ešte poistku do prázdnej brány, aby newyorský tím oslávil štvrtú výhru po sebe. Brock Nelson a Adam Pelech dvakrát asistovali, Iľja Sorokin urobil 19 zákrokov. Prekonali ho Alexej Toropčenko a Jordan Kyrou. Joel Hofer inkasoval tri góly z 32 striel a Blues prišli o trojzápasovú bodovú sériu (2-0-1).

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (NYI), 2. A. Pelech (NYI), 3. A. Toropčenko (STL)



ARI - CHI 2:5

Jones dvojgólový, Chicago vyhralo vonku prvýkrát od 9. novembra

Seth Jones skóroval dvakrát, Chicago využilo štyri presilovky a zdolalo Arizonu 5:2, aby si ukončilo sedemzápasovú sériu prehier celkovo i 22-zápasovú sériu prehier na ľadoch súperov. Arvid Soderblom k tomu prispel 37 zákrokmi. Z gólov sa tešili aj Philipp Kurashev, Nick Folino a Jason Dickinson. Poslední dvaja menovaní pridali aj po asistencii, dve nazbieral Connor Bedard, dokonca tri Tyler Johnson. Nick Bjugstad a Michael Carcone dvakrát vyrovnávali stav, ale Coyotes tretí zápas po sebe nevyhrali. Connor Ingram inkasoval štyri góly z 31 striel – Jones svoj druhý gól strelil do prázdnej brány. Blackhawks nevyhrali vonku od 9. novembra, kedy pomerom 5:3 zdolali Tampu. Soderblom vychytal prvú výhru od 24. novembra. Blackhawks strelili štyri presilovkové góly v zápase len po piatykrát za ostatných 15 sezón.

Hviezdy duelu: 1. A. Soderblom (CHI), 2. T. Johnson (CHI), 3. N. Foligno (CHI)



LAK - VAN 1:2 PP-:-

Miller rozhodol v predĺžení o výhre nad Kings

J.T. Miller skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Vancouver zdolal Los Angeles 2:1 a vyhral druhý zápas po sebe. Elias Pettersson vyrovnal v druhej tretine stav, Quinn Hughes asistoval pri oboch góloch a Thatcher Demko predviedol 23 zákrokov. Puk vyťahoval z brány len po góle Trevora Moorea. Cam Talbot kryl 29 striel, ale na natiahnutie víťaznej série Kings na tri zápasy to nestačilo. Hughes sa stal štvrtým obrancom v histórii NHL s troma sezónami po sebe so 60+ asistenciami. Dokázali to aj Paul Coffey (5x a 3x), Bobby Orr (6x) a Ray Bourque (5x).

Demko predviedol fantastický zákrok lapačkou:

Hviezdy duelu: 1. J. Miller (VAN), 2. E. Pettersson (VAN), 3. T. Demko (VAN)



SJS - DAL 6:7 PP -:-

Johnston a Stankoven žiarili pri veľkom obrate Stars

Wyatt Johnston spečatil svoj prvý hetrik v kariére v 56. minúte, aby vynútil nadstavený čas a nakoniec s piatimi bodmi pomohol Dallasu k výhre 7:6 nad San Jose. O všetkom rozhodol v druhej minúte predĺženia Roope Hintz. Nováčik Logan Stankoven zaznamenal dva góly a dve asistencie, Jamie Benn gól a tri asistencie, Miro Heiskanen štyri asistencie. Pri tretej výhre v sérii urobil Jake Oettinger 14 zákrokov. Dvakrát ho prekonal štvorbodový Anthony Duclair, raz Ryan Carpenter, Filip Zadina, dvojbodový Mikael Granlund a trojbodový Fabian Zetterlund. Kaapo Kahkonen urobil 33 zákrokov a Sharks prehrali ôsmy zápas po sebe. Johnston sa vo veku 20 rokov a 296 dní stal najmladším hráčom v histórii Stars/North Stars s piatimi bodmi v jednom zápase. Predošlý rekord stanovil 11. novembra 1981 Dino Ciccarelli s vekom 21 rokov a 276 dní.

Johnstonov prvý hetrik v NHL:

Hviezdy duelu: 1. W. Johnston (DAL), 2. A. Duclair (SJS), 3. F. Zetterlund (SJS)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
17:56
0
0
0
-2
0
1
3
 T. Tatar (SEA)
14:46
1
0
1
+1
0
2
1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovZačalo 2. kolo a spoznali sme aj jeho posledného účastníka. Obhajca hral zápas č. 7Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies