Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Magazín

Bývalé tímy NHL: Quebec Bulldogs

Quebec Bulldogs
Tím Quebec Bulldogs hrával v National Hockey League v rokoch 1919 až 1920 a odohral len jednu sezónu. Predtým nastupovali Bulldogs v neexistujúcej NHA, ktorá sa považuje za predchodcu súčasnej NHL.

Quebec Bulldogs vznikol v druhej polovici 19. storočia a od roku 1888 pôsobili v Amateur Hockey Association of Canada (AHAC). Hrali v nej do roku 1898, kedy táto amatérska súťaž zanikla. Bulldogs sídlili v meste Quebec a zápasy hrali v Quebec Arene, ktorá mala kapacitu rovných šesť tisíc divákov. Klubovými farbami boli modrá a biela.

Potom, ako zanikla AHAC, sa Bulldogs stali jedným z účastníkov Canadian Amateur Hockey League (CAHL) a neskôr nastupovali aj v Eastern Canada Amateur Hockey Association (ECAHA).

Najviac sa však darilo Quebecu v National Hockey Association (NHA). Práve táto liga sa považuje za predchodcu súčasnej Národnej hokejovej ligy. Bulldogs hrali v NHA od roku 1910 do roku 1917 a radovali sa z dvoch Stanleyho pohárov, ktoré získali v rokoch 1912 a 1913. V roku 1917 súťaž zanikla.

Článok pokračuje pod reklamou

Práve v tomto roku vznikla National Hockey League a jedným zo zakladajúcich členov sa mohol stať aj Quebec Bulldogs, no nemal na to dostatok finančných prostriedkov a do NHL sa pripojili až o dva roky neskôr, t.j. v roku 1919.

Joe Malone

Maloenovi sa podarilo dať sedem gólov v jednom zápase, čo je rekord. Podarí sa to ešte niekomu?

V najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta odohrali iba 24 zápasov. V konečnom zúčtovaní obsadili Bulldogs predposledné (siedme) miesto v celej lige a získali len štyri body za dve víťazstva. Najlepším hráčom mužstva bol útočník Joe Malone, ktorý s prehľadom opanoval klubové bodovanie, keď zaknihoval skvelých 39 gólov a stal sa aj najlepším strelcom celej sezóny. Okrem toho obsadil prvú priečku v ligovom bodovaní.

Malone, ktorého prezývali „Phantom“, bol v roku 1950 uvedený do Hokejovej siene slávy a v roku 1998 ho prestížny magazín The Hockey News na 39. miesto v zozname 100 Greatest Hockey Players. V NHL odohral 125 stretnutí a získal 164 bodov za 148 presných zásahov a 18 asistencií. 31. januára 1920 vytvoril Malone rekord v počte gólov počas jedného stretnutia. Brankárom Toronta Maple Leafs vtedy strelil sedem gólov. Jeho skvelý výkon doteraz žiadny hokejista neprekonal.

Po sezóne 1919/20 sa Bulldogs presťahovali do Hamiltonu a zmenili si názov na Hamilton Tigers. „Tigre“ pôsobili v Národnej hokejovej lige do roku 1925. Posledným hokejistom Bulldogs, ktorý hral v NHL, bol Dave Ritchie. Do športového dôchodku odišiel v roku 1926. V NHL nastúpil na 54 duelov (18 kanadských bodov).

Do Quebec City sa NHL vrátila v roku 1972, kedy tu vznikol tím Quebec Nordiques. Nordiques pôsobili v NHL do roku 1995, no Stanley Cup nikdy nevyhrali. Vráti sa ešte niekedy NHL do Quebec City?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies