Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Magazín

Talenty NHL: Dmitrij Kulikov

Medzi hráčov, ktorí boli draftovaní v roku 2009 a už v nasledujúcej sezóne sa presadili v National Hockey League, patrí aj talentovaný ruský obranca Dmitrij Kulikov, ktorý hráva za Floridu Panthers.

Dmitrij Kulikov sa narodil 29. októbra 1990 v ruskom meste Lipeck, v ktorom sa nachádzajú známe bahenné kúpele.

Pred sezónou 2008/09 odišiel Kulikov z Ruska do zámoria. Začal hrávať v Quebec Major Junior Hockey League za tím Drummondville Voltigeurs, ktorý si ho v júni roku 2008 vybral z druhej pozície na CHL Import Drafte.

Talentovaný obranca odohral za Voltiguers 57 stretnutí základnej časti, v ktorých získal skvelých 62 kanadských bodov (12+50). Ďalších devätnásť bodov nazbieral v play-off, v ktorom si na svoje konto pripísal devätnásť štartov.

Článok pokračuje pod reklamou

Dmitrij Kulikov

Dmitrij Kulikov

Kulikov sa dostal do All-Rookie Teamu, All-Star Teamu, stal sa najlepším nováčikom, najlepším obrancom i najlepšie brániacim nováčikom sezóny 2008/09.

V júni minulého roka sa konal v Montreale vstupný draft NHL, na ktorom bol prítomný aj vtedy osemnásťročný Kulikov, ktorý bol vybraný z celkovej štrnástej pozície tímom Florida Panthers. O tri mesiace neskôr podpísal s „pantermi“ trojročný nováčikovský kontrakt.

Dres Panthers si prvýkrát obliekol 2. októbra 2009, kedy bolo v Helsinkách na programe stretnutie medzi Chicagom a Floridou. Kulikov odohral vo svojom premiérovom dueli v Národnej hokejovej lige šestnásť minút a 40 sekúnd.

Prvý kanadský bod získal 10. októbra proti New Jersey, kedy nahral na jeden gól. Do streleckej listiny sa po prvýkrát zapísal 7. novembra proti Washingtonu Capitals. Vtedy zaknihoval aj jednu asistenciu. Do dnešného dňa nastúpil talentovaný Rus v 59 zápasoch Panthers, v ktorých zaznamenal tri presné zásahy, dvanásť prihrávok, šesť mínusových bodov a 32 trestných minút.

Kulikov má vo svojej zbierke aj tri medaily z juniorských svetových šampionátov. S ruskou reprezentáciou do 18 rokov sa v roku 2007 stal držiteľom zlatej medaily, o rok neskôr získal striebro. Na prelome rokov 2008 a 2009 sa konali majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov a Kulikov na nich získal ďalšiu medailu, tentoraz bronzovú.

Medzi prednosti devätnásťročného nováčika patrí tvrdá a presná strela od modrej čiary. Nepanikári a vyvaruje sa zbytočných faulov, solídne korčuľuje. Stane sa z neho nový Sergej Gončar alebo Andrej Markov?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies