Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

01.10.2019 - 22:23:04
avatar
PENS a jeho predsezónne preview rečou pokročilých štatistík:

Mizéria menom Jonathan Ericsson: https://bit.ly/Jonathan-Ericsson

Čo čakať od Patrika Nemetha: https://bit.ly/Patrik-Nemeth

Jonathan Bernier má čo dokazovať: https://bit.ly/Jonathan-Bernier

Red Wings v mnohých ohľadoch nemajú kam klesnúť: https://bit.ly/AS-Detroit
16.03.2016 - 13:07:44
avatar
Prehra Detroitu vo Philadelphii už ani nemôže byť nečakaná. Zápasy na ľade Flyers sú pre Detroit nočnou morou, ktorá trvá už 19 rokov. Prispeli k tomu aj Petr Svoboda, Roman Čechmánek, Michal Handzuš a Jakub Voráček:

http://detroitredwings.blog.cz/1603/nocna-mora-na-lade-flyers-nekonci-ani-po-19-rokoch
11.03.2016 - 22:31:19
avatar
Reakcia na: DC man, 08.03.2016 - 19:24:20
Môžem poprosiť fans detroitu nech sa vyjadria na tému \"Tréner\". Niekde som počul aj to, že Tatar skritizoval trénera že vraj je na lavičke \"laknuty\". Čo je natom pravdy a ako to vidíte vy? Lebo tu od \"znalcov\" sa moc toho nedozviem. Ako vidíte trénera a jeho prístup a spôsob trenovania Vy? :-)
∧ skryť ∧
Je jedným z mladších trénerov v NHL. Klasický moderný tréner, akých je v NHL čoraz viac. Z vyjadrení pre médiá je zjavné, že vie dobre komunikovať. Pozerá na obe strany mince, pri hodnotení hráčov poukazuje na pozitíva i negatíva. Aj najlepší hráči sa v jeho očiach vždy majú v čom zlepšovať. Zásadne odmieta vyjadrenia o tom, že Larkin ťahá, resp. dlho ťahal tento tím, a ani raz nepristal na takéto úvahy médií a vždy pripomenul, že je ešte veľa oblastí, v ktorých sa musí zlepšiť. Hoci médiá, fanúšikovia i Ken Holland pri rôznych príležitostiach verejne hlásali, že Mrázek je jednotkou, on to po prvý raz urobil len pred piatimi dňami v Chicagu, ale nič veľké to aj tak neznamenalo a po siedmich minútach zápasu ho stiahol z ľadu a posadil po tom, čo chyboval. Základnú časť delí na 16 segmentov po 5 zápasov (7 v poslednom segmente). Z každého segmentu chce min. 6 bodov. Ak ich získa, Red Wings sú podľa neho tímom hodným play-off. Na začiatku každého segmentu, najmä ak ten predošlý bol zlý, motivuje viac ako predtým a pripomína štart nového segmentu. Netvrdí, že ak Red Wings budú hrať presne tak, ako majú, že vyhrajú. Tvrdí len, že majú dobrú šancu vyhrať.

Neviem, pre aké médiá to Tatar povedal, ale pre severoamerické médiá (beat writerov, ktorí sa s hráčmi stretávajú každý deň osobne) to nebolo. Takúto hlúposť by nepovedal žiadny hráč, ktorý prostredníctvom NHLPA prechádza mediálnymi školeniami. Boli síce takí, ktorí si nebrali servítku pred ústa (napr. Sean Avery), ale v NHL už nikdy viac nedostali prácu.

Tatarove vyjadrenie (či už je skutočné, alebo vymyslené) dobre sadá na lep mnohým fanúšikom Red Wings, ktorí žijú v domnienke, že terajší Red Wings sú tu na to, aby bojovali o Stanley Cup, ale že Blashill je zlý tréner, že zle rozdeľuje čas na ľade, že po zlej sezóne vyletí, že s ním pôjde aj Ken Holland, že sa niečo bude diať, atď. Brendan Savage, beat writer servera MLive.com, pred pár rokmi napísal veľavravnú vetu o tom, že fanúšikovia Red Wings sú rozmaznaní. Rozmaznaní veľkými výsledkami, ktoré tento klub dávnejšie dosiahol. Ich nespokojnosť tu bude stále. Či sa to ľuďom páči alebo nie, Red Wings prechádzajú tranzíciou, prestavbou. Nechcú to ale robiť tak, ako ostatných 29 klubov v NHL, tzn. že sa dlhé roky budú potácať na dne tabuľky a poberú vysoké drafty, z ktorých vybudujú nový tím. Oni sa rozhodli budovať nový tím za pochodu, pri ktorom možno nijak výrazne nepadnú - to nikto nechce. Mnohí možno čakali, že nový tím bude hotový za pár rokov, že to bude práve teraz, pritom v NHL sú tímy, ktoré prechádzali 10-ročným blúdením na absolútnom dne (Edmonton, Florida) a z draftu pobrali, čo sa dalo. Mnohí fanúšikovia si nechcú priznať, že to, čo sa teraz deje, je obyčajná prestavba, ktorá nekončí a možno ďalších 4-5 rokov končiť nebude; prestavba, pri ktorej sa nič zásadné nedeje a čaká sa, kto sa ako rozvinie. Takže je ľahké myslieť si, že Blashill to robí zle a poletí, alebo že Holland nerobí nič a poletí tiež. Ja osobne tomu neverím, aj keby Red Wings nepostúpili do play-off. Neverím, že by úplne rozbili myšlienku, ktorú v tomto klube budujú od začiatku 90. rokov, kedy prechádzali podobným obdobím a cca 7-8 rokov trvalo, kým dokázali vychovať nový dobrý tím.

Takže či je Blashill zľaknutý? Zľaknutí sú len niektorí fanúšikovia. Majú od tohto tímu nereálne očakávania, nie sú trpezliví, odmietajú tento model, na ktorom klub pracuje, alebo o ňom nevedia, alebo mu neveria. Neveria, že aj Detroit Red Wings po tom všetkom, čo je dávno preč, prechádzajú niečím, čomu sa hovorí prestavba. A pritom to môže byť oveľa horšie ako o každoročných bojoch o obyčajnú miestenku v play-off.
12.02.2016 - 19:46:20
avatar
Reakcia na: režo, 12.02.2016 - 15:12:45
Pani....sledujeje aj ine teamy Detroitu? - myslim basketbalovych Pistons, ktorí vyradili v priebehu cca mesiaca cisla legiend Big Bena Wallacea a Billupsa -> basketbalovy team a zasluzene vyradenych snad 11 cisel... Kedze Kridla patria medzi najstarsie celky v nhl historii, nebolo by odveci mat ich vyradenych tiez viac....neviem, kto o tom rozhoduje, no podla mna by mohli vyvesit Shannyho aj Fedorova nie? 10 a viac rokov v teame, body, vysledky, symboly uspechu.... U Sergeya ostane ta skvrna, ked trucoval kvoli platu, ale bol to korculiarsky fenomen no :) Ista podobnost je s NJ devils...Daneyko skoro nevedel dat gol, no SCupy boli a bol proste oddany symbol....synonymom u nas by tym padom boli aj Grind line alebo Homer, no az takí znami borci to koniec-koncov neboli...(napr. Housley neskutocne produktivny obranca a nie je v Sieni slavy) Ide mi proste o Shanahana a Fedorova :fan: :fan:
∧ skryť ∧
O Fiodorovovi uvažujú. Párkrát v posledných sezónach niektorí ich predstavitelia uviedli, že to "navrhnú majiteľom", alebo že by to klub "mal vziať v úvahu". Ak by to chceli urobiť, tak asi budúcu sezónu, ktorá bude posledná v Joe Louis Arene. S úvahami o vyradení čísla Brendana Shanahana som sa zatiaľ nestretol.

Niektorí hráči nemajú vyradené čísla, ale k úcty k nim ich čísla nikto nenosí (Larry Aurie 6, Vladimir Konstantinov 16).
27.12.2015 - 04:03:09
avatar
Reakcia na: MildaS98, 27.12.2015 - 00:00:13
Jak se nevyjadřuje k tématu? Vysvětli mi to prosím... :-)
∧ skryť ∧
Možno tak, že ku koncu to už nebolo o Abdelkaderovi, ale o reakcii na komentár. (?) Ale takto to tu niekedy končí, keď niekomu hodíš pravdu do tváre... :_) Fakty nikde, len urážky a prázdne frázy ako záchranná zbraň. A vráti sa to presne tam, kde to zo strany trolla začalo - k ničomu, len k rýpaniu.
26.12.2015 - 22:19:58
avatar
Reakcia na: lululuq, 26.12.2015 - 20:54:53
Poziciam si dve hlasky z Forresta Gumpa, ktore mi ta najviac vystihuju: \"Pro hlupáka každý hloupý.\" - doslova site na mieru \"Kdo to sakra je? To je přece Forrest Gump, místní magor.\" - nie, nie je to magor, je to Lapointe, vsevediaci, naduty a neomylny DRW kazatel.. :s06:
∧ skryť ∧
Týmto len potvrdzuješ moje slová. Nemáš argumenty, len prázdne reči, ktoré nevieš oprieť o fakty. Sám si sem priletel s tvrdením, že Ken Holland musel dostať zatemnenie. Čo si čakal, že Ti zatlieskam? Nie, ukázal si sa ako jeden z ukážkových hlupákov, ktorí chcú niečo kritizovať, ale ani len nevedia, čo by to malo byť. A doteraz si nenapísal jediný dôvod (už ich ani nečakám).

Nekritizuj niečo, o čom nemáš ani poňatia. A láskavo sa nevyjadruj k mojej osobe, keď ma nepoznáš. Ja Ťa mám za hlupáka na základe toho, čo si písal o Abdelkaderovi, a hlavne na základe spôsobu, akým si to napísal (troll, hejt štýl - Holland ako ďalší terč). Ak si myslíš, že takto sa chovajú slušní ľudia a dokonca fanúšikovia, kam sa radíš, tak si na veľkom omyle.
26.12.2015 - 17:19:02
avatar
Reakcia na: hlas, 26.12.2015 - 16:23:45
ok niekto si mysli ze si tie peniaze nezasluzi niekto si mysli ze hej .. aj tak tu vsetci len spekulujeme.. len v detroide naozaj vedia za co ho platia .. a preco tolko a na tolko rokov ... teraz je este aj tak zbytocne spekulovat ci sa to oplatilo alebo nie .. treba pockat rok dva .. az potom sa ukaze ci ta zmluva bol fail alebo win . osobne som rad ze ten kontrakt dostal... co sa tyka jurca nebojim sa o neho lebo Blashil s nim vyhral calder a vie co od neho moze cakat ,, wing maju ale team dost nabity takze je tazko sa jurcovy presadit .. najma ak to jeho konkurentom ide .. neviem ci je pre neho lepsie hrat 8 minut v NHL alebo ho poslat do AHL .. kazdopadne dufam ze sa uz zobudi a napliaska tam plno bodov a bude hrat aspon v druhej lajne ..
∧ skryť ∧
Presne tak, vedia prečo a za čo ho platia, ale pozor, to nie je žiadne tajomstvo, o ktorom by sa muselo špekulovať. Tu je to čierne na bielom od beat writera, a v slovách manažéra Kena Hollanda:

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2015/11/homegrown_justin_abdelkader_lo.html

- - -

Podstatné veci v tejto diskusii už odzneli, v článku ich spomína sám Holland. Abdelkader bol priorita, pozná ho lepšie ako iní, je s ním každý deň (doslova takto to hovorí), existujú 3-4 góly (teraz je ich už asi 6-7), pri ktorých nedostal žiaden kredit, ale clonil pred bránou - bez neho by nepadli, organizácia sa snaží zväčšiť, a nakoniec bude potrebovať novú skupinu lídrov, kde Abdelkader bude patriť. Všetko krásne čierne na bielom, okrem mnohého iného, ktoré tu už odznelo tiež.

Celá táto ďalšia vlna Abdelkader hate-u začala preto, že sa tu začal biť do pŕs niekto, kto si myslel, že Red Wings sa unáhlili. Pritom v tomto článku stojí čierne na bielom, že to bola ICH priorita. To je krásna ukážka toho, čo to znamená, keď je človek neinformovaný (možno by tomu neveril ani vtedy, keby ste pred neho posadili Hollanda a ten by mu to vysvetlil z očí do očí aj s gestikuláciou - možno by stále mal svoj názor, iný názor, možno by to aj tak on vedel lepšie). A ešte viac ma pobavilo, keď to zaklincoval vyhlásením "Red Wings fandím 19 rokov" - akoby toto malo niečo znamenať. Popravde, po 19 rokoch fandenia by som sa hanbil napísať tie hlúposti...

Zároveň je to aj krásna ukážka toho, čo z takejto diskusie nakoniec vzniká - nakoniec iba ten odpad, tá pliaga, to zlé, ako som písal vyššie. Existujú fakty - doslovné vyhlásenia GM Hollanda, no napriek tomu sa tu rieši, kto ho má a nemá rád, kto by mal hrať na jeho úkor, kto dostal zatemnenie, a posledne aj hádzanie fanúšikov do jedného vreca a pocity. Bravo! Tu vidíte, čo je výsledok absolútnej neinformovanosti a vytvárania si názorov, ktoré sú o ničom - mimo reality, z iného, vymysleného sveta. Takúto kritiku má človek uznať? Prečo by to robil?!

Troll a hater to nikdy nebude robiť - pretože práve preto je troll a hater, lebo nemá informácie - ale aj tak to sem napíšem. Možno sa niekto chytí:

Beat writeri Detroit Red Wings vydajú ročne zhruba 7500 článkov. Niektoré majú pár viet, niektoré sú tak dlhé, že na ich prečítanie treba aj 10-15 minút. Okrem toho pošlú von desaťtisíce tweetov (a možno aj oveľa viac). Keď sa v Joe Louis Arene rozbije sklo na mantinely, človek vie o tom, ako sa rozbilo, kto ho rozbil, ako sa hráči na tom pobavili. Niekto sa stále čuduje, niekto hľadá pôvodné informácie. Myslím, že je viac ako jasné, ktorá cesta je správna, a myslím, že je viac ako jasné, na ktorej ceste sú trollovia, hateri a hlupáci.

Človek, ktorý nemá informácie, vás nemôže uraziť. Nemôžete predsa uznať jeho kritiku, pretože nevychádza z pôvodných informácií - a ľahko sa dá dokázať, že ten, kto kritizuje, má v informovanosti veľké medzery.

Čítal už niekto nejakú kritiku, ktorá neignoruje fakty a vychádza zo skutočných, pôvodných informácií? Kritiku v tejto rovine zábavného priemyslu, ktorý nie je exaktnou vedou? Napíšte, pošlite link. :_) Som zvedavý. :_)
26.12.2015 - 10:43:57
avatar
Reakcia na: Pens, 26.12.2015 - 09:08:12
Ak mám byť úprimný ani som si nevšimol že ten článok je od Ryana Lamberta a áno poznám jeho články a viem že je \"svojský\" ale ... Zámer bol skôr ten že Justinov kontrakt nemusí byť taký \"skvelý\" ako ho tu fanúšikovia Red Wings na tejto stránke snažia opísovať Keď si niekto myslí že tá zmluva je pridlhá a peniaze si nezaslúži je \"troll\" a mimo reality ? Niekedy mám pocit že fans Red Wings si myslia robia len dobré rozhodnutia Osobne ja s tou zmluvou nemám \"problém\" len niekedy mám pocit že sa tu nemôže napísať žiadna kritika Sleduješ Red Wings dlhé roky a tvoje príspevky si vždy rád prečítam tak by má zaujímal tvoj názor ;-) EDIT: Tak čítam že si sa už vyjadril na predcházajúcich stránkach Ako píšem sleduješ dianie u Red Wings podrobne dlhé roky tak dúfajme že to napokon tak bude
∧ skryť ∧
Nie, troll nie je každý, kto si to myslí, alebo kto si myslí niečo iné. :_)

Ja som mal na mysli trollov tejto diskusnej témy, ako som sem písal už dávnejšie, pred x týždňami. Tých trollov, ktorí si tu robia z Abdelkadera terč. Ten ich vlastný, pokrútený svet, ktorý - opakujem - nemá nič spoločné s realitou, je úplne mimo tohto sveta, predstavuje nejaké imaginárne predstavy, nazval by som to priam chorobné úvahy, ktoré ukazujú, aký je kto človek, ako uvažuje a ako povrchne sleduje dianie v tomto klube. Čo si môže človek myslieť o niekom, čo niečo kritizuje, ale nemá o tom znalosti? Ja si myslím, a vždy som si to aj myslel, že takýto človek je hlúpy, a nikdy som neváhal na to poukázať.

Ja sám som sem písal, že ak to s Abdelkaderom nevyjde, tak sa ten kontrakt skrátka vykúpi. Ja s tým problém nemám. To, čo som sa tu pred x týždňami snažil zistiť, bolo pátranie po tom, kam vlastne má táto kritika smerovať - čo má byť jej cieľom / čo je jej výsledkom / čo tým človek dosiahne, keď niekoho takto bez znalostí skritizuje. Často smerujem k tejto otázke, zámerne, pretože ešte nikto mi na ňu neodpovedal - neodpovedal preto, lebo tá odpoveď je dosť krutá: nedosiahne sa tým nič, nič sa nezmení; človek sa vráti do reality, v ktorej márni čas hanobením niečoho, na čo nemá dosah. Niečo sa ale predsa len dosiahne: takýto človek nakoniec iba rozšíri mylnú mienku o tom, že niekto je hlupák; že niekto za niečo môže, ale nie je to ten, o koho naozaj ide.

Mám uznať takúto kritiku? To nie je kritika. To je márne hanobenie, ktorým sa nič nedosiahne, ale po ktorom nakoniec zostanú krivdy a rozšíri sa mylná mienka. Táto kritika na realite veci nič nezmení, ale zostane po nej veľa pliagy.
25.12.2015 - 23:50:14
avatar
Reakcia na: Pens, 25.12.2015 - 20:17:57
http://sports.yahoo.com/blogs/nhl-puck-daddy/why-justin-abdelkader-s-extension-is-one-of-the-worst-contracts-in-the-nhltrending-topics-193122954.html ;-)
∧ skryť ∧
Ryan Lambert? To si ma teda prekvapil.

Ryan Lambert je "obchodným" hlupákom na Yahoo. V jeden deň zhodí zo sveta Joela Warda, za tri týždne ho vynáša do nebies. Jediný, čo som zaznamenal, kto zhovadil Gregoryho Campbella za to, že sa hodil do strely a ďalej hral so zlomenou nohou. Lambertov názor bol ten, že Campbell je "idiot", že "on by to nikdy neurobil". Lambert nemá ani páru o tom, čo je to tímový šport. Často využíva grafy a štatistiky, aby tým ukázal, ako "ovláda NHL", a ako to "on vie lepšie ako GM", ale v skutočnosti je schopný v jednom momente vyhlásiť, že bez brankára sa v play-off nedá vyhrať, ale vzápätí uvedie, že Chris Osgood v 90. rokoch za Red Wings ani nemusel v play-off chytať, takže vlastne to platí na všetkých okrem Osgooda. Nevie, o čom píše, ako mnohí trollovia v tejto diskusii. Ale je to OK, na realite to nič nemení a ani nezmení, našťastie :_)
19.12.2015 - 23:41:33
avatar
Reakcia na: surgeon, 19.12.2015 - 22:44:52
takze si spokojny s vyskladanim utokov? a je otazne ci by zetterberg nemal take statistiky aj s inym hracom v utoku... inak pekna odpoved :s06:
∧ skryť ∧
Na to, popravde, nemám žiadny názor. Prestal som si ho vytvárať. Nie som GM ani tréner, takže to beriem tak, že to nie je moja starosť, kto s kým hrá. Nieže by som ho predtým nemal, ale môj pohľad na hokej sa úplne zmenil. Dnes sa snažím hľadieť už iba na fakty, na to čo sa deje a čo sa dialo, a nie na to, čo by sa mohlo diať. Môj dnešný osobný názor je taký, že tá podmienenosť a hra na "keby", "možno" a pod. je absolútna strata času, úplne mimo reality.

Ak sa nehrá druhý zápas za dva dni a mimo časové pásmo ET, beat writeri väčšinou stihnú napochodovať na ranný tréning pred zápasom, večer zverejnia zostavu, takže človek vie, kto s kým pôjde na ľad. Potiaľ riešim zostavu, ďalej nie. Navyše, veľakrát sa stane, že zostava je nakoniec úplne iná vinou rôznych okolností, ktoré v zápase nastanú. Alebo ako povedal Drew Miller pred pár rokmi, keď sa ho jeden beat writer pýtal, s kým by mal v noci hrať: "A načo Vám to vlastne bude? Aj tak sa to po piatich minútach premieša..."

Netvrdím, že je zlé zaoberať sa zostavou - väčšinu ľudí predsa na hokeji láka hlavne to, že do toho "môžu medzi sebou hovoriť", aj keď to vlastne vôbec nikam nevedie - ale ja osobne to nerobím. Uvidíme, čo sa stane, ak sa to stane. :_)
19.12.2015 - 21:43:33
avatar
Reakcia na: surgeon, 19.12.2015 - 20:26:02
co si myslite o abdelovi v prvom utoku? mne sa tam akosi nehodi... viem, ze je dobry na ciernu robotu ale sa mi zda akoby mu ani nedavali puk aby ho nestratil... proste kreativita ziadna - ked tak dorazky a clonenie v tom je dobry... vlastne vsetky tie utoky su nejak blbo vyskladane mi pride...
∧ skryť ∧
Abdelkader nie je kreatívny hráč, takže kreativitu od neho ani nikto nečaká.

Red Wings takto skladajú útoky, lebo chcú mať v každom útoku aspoň jeden fyzický element. Abdelkader je ním v prvej lajne, vlastne už niekoľko rokov. Zetterberg a Daciuk si ho k sebe sami pýtajú - nechávajú ho, aby chodil do rohov, hral fyzicky a získaval pre nich puky ("aby vláčil piano, na ktorom oni môžu hrať" - ako to pred pár rokmi povedal Daciuk). To samé robí Helm v druhej lajne - zrovna včera proti Vancouveru sa mu dvakrát podarilo z ničoho získať puk v útočnom pásme, a dať ho Daciukovi a Richardsovi, ktorí s ním následne sami hrali, zatiaľ čo on prešiel k bráne a zvádzal fyzické súboje.

Neviem o tom, že by to nefungovalo. Zetterberg má 6+19, je prvý v produktivite. Abdelkader má 10+8; pri cca piatich góloch, kde nezískal ani asistenciu, clonil pred bránou; a má priepastne najviac hitov v tíme.

Red Wings sa zrejme neodvážia dať troch kreatívnych hráčov do jedného útoku - keď sa im nedarí, alebo majú zranenia, tak to robia, ale vždy sa nakoniec vracajú k tomuto modelu. Je to efektívnejšie ako mať pokope troch kreatívnych hráčov, ktorých súperi vymažú z ľadu (napr. Nashville a Boston v play-off ukázali, ako ľahko dokážu vymazať kreativitu Red Wings).
30.11.2015 - 20:40:40
avatar
Reakcia na: lululuq, 30.11.2015 - 14:49:18
Dlhy text, ale od veci. Inak pises pekne a rad si to precitam. Komentoval som Abdelkaderov kontrakt, to ze je zly (zbytocne dlhy a preplateny), za cim si aj stojim. Niekedy mam pocit ze tvoj nazor je ten jediny a kto sa opovazi mat iny tak je aicky moron. Sorry, tvoj a este Hollandov. Je to jeden z najlepsich GM v lige, co ale neznamena ze sa nemoze mylit, tak ako aj ja samozrejme. Prirovnanie Tatara k nemu, poukazovanie na nieciju vinu a trollovanie nema s jeho kontraktom nic spolocne a neviem kam tym mieris. Mne je jedno ci je to slovak, madar alebo nigerijcan..nech hraje lepsi, ale to uz som mimo temy tak ako ty. Nemam nic proti home-made produkte, ale mam ho kvoli tomu preplacat? citujem: v žiadnom prípade nie je na trhu voľných hráčov (už len preto, že je to home-made produkt) - bavime sa o hracskych kvalitach a hokeji ci o geografii? Lokalpatriotizmus je fajn, ja uprednostnujem vykon/cena. Suhlasim so Shinim, nemyslim si ze sa ma Justin este kam posuvat (rad sa budem mylit). Nemyslim si ze hrac jeho kvalit a nespornych schopnosti (ako uvadzas) by dostal na trhu este viac a naopak, myslim si ze GM mohol min pockat do konca sezony. (RW fandim 19tu sezonu, len pre ilustraciu).
∧ skryť ∧
V prvom rade, neviem ako si prišiel na to, že reagujem iba na Tvoj komentár.

Prepáč, ale v tomto svojom príspevku sa sám nazývaš moronom. Nuž, nech sa páči. Napísal si, že je to zlý kontrakt, zbytočne dlhý a preplatený, ale nenapísal si jeden jediný dôvod, prečo by mal byť zlý. Zaoberáš sa platom, ktorého cap hit nie je ďaleko od súčasnej priemernej zmluvy v NHL, a predovšetkým, o 7 rokov jej bude oveľa bližšie. Sám si napísal, že Abdelkader by Ti v tíme nechýbal, takže nerozumiem, čím tu chceš tieto svoje tvrdenia obhájiť - všetky môžu vychádzať z toho, že Ty ho v mužstve nepotrebuješ vidieť. Sú to Tvoje peniaze, ktoré budú minuté? Myslíš, že ak by mužstvo nejaký milión ušetrilo, že by zaň našlo iného, lepšieho hráča? Myslíš, že tie milióny v Abdelkaderovom kontrakte raz budú dôvodom, prečo sa pod platový strop nezmestí nejaký iný hráč? Vôbec si nenapísal, prečo je to zlý kontrakt. Že je dlhý alebo preplatený? Ak tak prinajhoršom bude, tak sa skrátka vykúpi. Red Wings - mimochodom - vykupujú od sezóny 2005/06, a ešte nikdy sa nestalo, že by penále z vykúpenia bránili v tom, aby prišiel iný hokejista. Takže nerozumiem, čo Ti vlastne vadí. Máš pocit, že tento kontrakt ničí trh a ničí Detroit Red Wings? Zabudol si, že hokejista potrebuje jednu dobrú sezónu, aby mohol preraziť a bol zaplatený? Akú inú čiastku by si Abdelkader pri tejto dĺžke zmluvy teda zaslúžil? Čo vlastne podľa Teba znamená, že je preplatený? Znamená to, že sa dá na neho alebo na Hollanda ukázať prstom, keď niečo nepôjde? Je to celé o tom - ukázať na niekoho, kto za niečo môže, keď sa niečo nepodarí? Obviniť z niečoho nekonkrétneho niekoho konkrétneho? Fakticky, nenapísal si jeden jediný dôvod.

Neprirovnávam Tatara k Abdelkaderovi. Ak si to z môjho komentáru myslíš, tak si nepochopil, čo som tým sledoval. Písal som o tom, že Abdelkader je starý známy terč tejto diskusnej témy. Abdelkader je zavedeným terčom tejto témy ešte z dôb, kedy si Ty, s prepáčením, nevedel, že tu táto diskusná téma vôbec je. Takže prosím, nie si prvý, kto si tu z Abdelkadera robí terč. Nie si prvý, ani posledný.

Ja som Ti napísal dôvody, pre ktoré ho Red Wings podpísali. To nie je názor, to sú fakty. Holland napr. nechcel čakať do konca sezóny, ako to Ty naznačuješ. To je podstatná - úplne základná vec, ktorá Ti očividne uniká. To nie je názor. To je fakt. Abdelkader bol priorita, dostal zmluvu. Nerozumiem, čomu sa čuduješ.

Ale nie si prvý ani posledný, kto si myslí, že to vie lepšie ako GM.
28.11.2015 - 20:20:54
avatar
Reakcia na: elbarto, 28.11.2015 - 19:04:15
Tak ja netvrdím že Abdelkader je zlý ani že tam nemá byť tvrdím len že momentálne pri súčasnej forme zrejme nieje iná cesta do zostavy (bez zranenia)... pokiaľ klesne niekomu inému forma potom áno ale neviem koho iného by dal preč možno tak ešte Pulkkinen :)
∧ skryť ∧
Jurča zrovna dnes povolali a zajtra ho nasadia proti Floride.

Ja osobne by som posadil (a nielen to; aj vymenil) Sheahana. Má veľké telo a je mu na nič, a keď nekorčuľuje, ťažko sa naň pozerá, už v tak mladom veku. Ale nie som tréner ani GM, tak to beriem tak, že to nie je moja starosť... Len nech hrajú, vyhrávajú, a nech hrá ktokoľvek, kto k tomu pomôže.

Hádam si s tým nejako poradia a budú sa točiť čo najviac.

- - -

Richards hrá podľa mňa dobre, dostával sa do toho ťažko, ale už mu to ide a dobre sa naň pozerá. Je stále šikovný. Jeho si asi nechajú až do konca, na prípadné play-off, kde zvykne excelovať. Je iróniou, že akurát Richards, ktorý bol vždy pomerne zdravý, prišiel do Detroitu a hneď sa zranil. Asi tu nebude dlhšie ako jednu sezónu; niekde sa niečo určite otvorí.
28.11.2015 - 17:42:56
avatar
Pre kondičný pobyt musí byť dôvod. Ak by sa Jurčo zranil, znova ho môže absolvovať.

Rozumný by bol trejd, ale, samozrejme, z pohľadu SK fanúšika, alebo Jurčovho fanúšika. Z pohľadu tímu platí, že ak hra vo štvrtej lajne alebo vysedávanie na tribúne nie je cesta pre Jurča, prečo by to potom mala byť cesta pre iných hráčov? Jurča zrejme nevymenia. Tréner Blashill nedávno uviedol, že je v ich dlhoročných plánoch. Na súpiske majú 14 útočníkov, do zápasu ich ide 12. Jurčo na aktívnej súpiske stále je. Pochybujem, že by ho menili len preto, aby mu dali možnosť hrať. To robili s hráčmi, u ktorých už cesta nebola, ako Patrick Eaves. Musí sa tam dostať, tak ako každý iný.

Či majú odvahu dať Abdelkadera po podpise zmluvy do štvrtej formácie - je mi dlhoročnou záhadou, ako si niekto niečo takéto vôbec môže myslieť. Je to asi niečo, čo si fanúšikova vymysleli a prijali za svoje, aby ľahšie strávili fakty, alebo veci, ktorým nerozumejú, alebo pred ktorými si zatvárajú oči. V Detroite hrali vo štvrtej formácii aj miliónoví hráči ako Robitaille, Larionov, Lang; len nedávno hrali nižšie ako by podľa niektorých mali napr. Colaiacovo a hlavne Weiss. Weiss často sedel na tribúne, pritom len nedávno. Takže toto je úplný nezmysel.

Abdelkader je inak starý známy terč tejto diskusnej témy. Už keď sa kedysi Tatar nemohol dostať do zostavy, bola to vlastne Abdelkaderova vina, alebo vina Babcocka, ktorý ho trénoval, alebo vina Hollanda, ktorý ho v mužstve mal... Ťažko pochopiteľné úvahy... Na Abdelkaderovi sa tu viezlo mnoho trollov a haterov. Keď sa Tatar usadil (Tatara teraz píšem ako príklad), tak zrazu zmizli, až sa časom ukázalo, že ich dobre mienené úvahy boli len o tom, aby videli Slováka v zostave. Je to kruté - z pohľadu klubu, celého mužstva a fanúšikov, ktorí fandia celému tímu bez ohľadu na to, či sú hráči z Európy, z Ameriky, alebo z iného kúta sveta, a fandia dlhšie, ako sú títo trollovia vôbec na svete.

Abdelkader raz dostane na dres minimálne áčko. Je z Michiganu, je to home-made produkt, čo je v posledných dvoch rokoch v Detroite veľká vec, od ktorej sa len tak ľahko neupustí (Miller, DeKeyser, Blashill, Glendening, Abdelkader, teraz Larkin). Za jeden zápas dokáže streliť gól, zacloniť pred bránou, ubrániť oslabenie, rozdať najviac hitov, kričať na spoluhráčov na striedačke, korčuľovať, rozhadzovať svoje veľké a silné telo, brániť, v krajnom prípade sa pobiť. A keď mu niečo z toho nejde, ukáže aspoň niečo iné. Je to dobrý univerzál. Takúto kombináciu nemá žiadny iný hráč Red Wings, ani tí, ktorí mali zatiaľ najmä iba to veľké telo (Jurčo a Sheahan), a už v žiadnom prípade nie je na trhu voľných hráčov (už len preto, že je to home-made produkt). Red Wings dávali v lete najavo, že Abdelkader je ich najdôležitejší tohtoročný podpis, a že ho nechcú nechať odísť na trh, kde by dostal ešte viac. On sám chcel v Detroite zostať. Holland okrem toho uviedol, že ho pozná lepšie ako iní. Okrem toho sa chcú zväčšiť a zosilnieť. V tomto smere je priam prototyp.

Abby tu bude ešte dlho, keď tu mnohí iní hráči tohto tímu (a s nimi aj ich mnohí fanúšikovia) časom nebudú. Tak ako Ericsson, Franzén a ďalší, ktorých ľudia odpisovali už po pár týždňoch po podpise zmluvy, prepočítavali čísla, hnali ich preč z mesta, zhadzovali na nich vinu, zatvárali si oči pred ich zraneniami, ktoré urobili rozdiely, nepoznali ich aktivity mimo ľadu a vplyv na komunitu... ale prešli roky, stále sú tu, nikam nešli, nejdú a v dohľadnej dobe ani nepôjdu.

PS: Abdelkader sa píše s k, nie s c.

PS2: Skopírujem ešte jeden veľavravný komentár, ktorý som si zapamätal z dôb, keď sa do zostavy Red Wings tisol ďalší Slovák a ešte jeden mladý Čech, a boli tam hnaní tak veľmi, že oficiálny web Detroit Red Wings skrátka a dobre zrušil komentáre pod svojimi článkami, kde bolo aj plno záhadných hejtov a úvah samozvaných trénerov a manažérov s CZ a SK profilmi (nie že by to boli iba oni, kto to spôsobil, ale bezpečne k tomu pomohli):

Thank God These Morons Don't Run Our Hockey Club...
26.11.2015 - 13:20:08
avatar
David Púchovský, prezident európskeho fanklubu tímu Colorado Avalanche (Eurolanche), pomohol dvom mamičkám, aby sa opäť stretli so svojimi deťmi. Napísal o tom knihu Unesené. Viac o knihe na http://unesene.sk
24.10.2015 - 14:08:42
avatar
Reakcia na: , 24.10.2015 - 13:18:40
Keby kluby NHL uzavru dohodu s Europou, zacnu mat tu kluby ako farmy, tak tento clanok by bol o kluboch EHL a nie AHL. Neviem kto to vymysla taketo clanky. Je jasne, ze ked AHL je farmarska sutaz tak bude privilegovana viac. Chrlenie kanadskych a americkych hokejistov je obrovsky a staci vlastne ak sa na jednu sezonu objavia v AHL a uz sa to pocita do statistik. Clanok o nicom pre mna. ;-)
∧ skryť ∧
Nuž nebol by, pretože mňa osobne európsky hokej nezaujíma a nesledujem ho, takže s článkom o európskych liahňach pre NHL by som nestrácal čas. Článok je o klube Grand Rapids Griffins, ktorí sú dlhodobo pyšní na to, koľko ich hráčov si už zahralo v NHL, vrátane tých, ktorí sa tam dostali ešte v dobách, kedy nerobili farmu žiadnemu klubu NHL. Ja osobne túto ich aktivitu obdivujem a je mi blízka, pretože tiež pravidelne sledujem, kam sa ubrali kroky hokejistov, ktorí z určitého klubu odišli (od Red Wings, od Griffins).

Z Tvojho komentára mám pocit, akoby AHL alebo kluby AHL nemohli alebo nemali právo ukazovať na hráčov, ktorých vyslali do NHL, len preto, že toto privilégium je im dané aicky. Nuž ak Ti to vadí, tak nad tým mávaj rukou. Kluby AHL a osobitne Griffins sú miesto toho hrdí na to, že spolupracujú s NHL, a radi dávajú najavo, kto všetko bol výsledkom ich spolupráce.
23.10.2015 - 20:53:19
avatar
Zo všetkých hráčov, ktorí si v minulej sezóne zahrali v NHL, bolo 88,8 % takých, ktorí si predtým zahrali v AHL. Hráči, ktorí v AHL hrávali a neskôr prešli do NHL, sa počítajú na tisíce. Grand Rapids Griffins ich do NHL poslali už rovných 150. Prvým bol v roku 1997 Pavol Demitra:

http://detroitredwings.blog.cz/1510/grand-rapids-griffins-vyslali-do-nhl-uz-150-hracov
31.07.2015 - 10:37:46
avatar
Domino efekt O'Reilly - Stepan rozvedený o podrobnosti (jeden zúfalec preplatí hráča, ktorý má zatiaľ iba potenciál; iní hráči a ich agenti si ale môžu mydliť ruky, pretože vďaka jednému hlupákovi si poľahky dvihnú svoju cenu):

http://detroitredwings.blog.cz/1507/vyluka-je-davno-prec-hracsky-trh-sa-dalej-ruinuje
29.07.2015 - 23:31:22
avatar
Presne tak. Dobrých hráčov je veľa, možno až priveľa, ale superhviezdy zatiaľ žiadne. Som zvedavý, kto vystúpi z radu.
26.07.2015 - 12:03:30
avatar
Bodaj by to bol Larkin. Dúfam, že to tak bude. Red Wings potrebujú aspoň jednu superhviezdu, ako píše Ondrej. Bez nej to asi nepôjde.

1 2 3 4 5 6 7 8 ... 71 >

Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies